Sonbaharda Gezilecek Yerler

1. Yedigöller

Sonbaharın yaşandığı en güzel yer. Yaprakların yeşilden turuncuya dönüşünü görmek muazzam. Bolu merkeze 42 km uzaklıkta olan bu milli parkta doğanın en güzel halini göreceksiniz. Her biri yakın mesafelerde bulunan Sazlıgöl, İncegöl, Nazlıgöl, Seringöl, Büyükgöl, Deringöl ve Küçükgöl arasında ister yürüyerek isterseniz de aracınızla gezebilirsiniz.




2. Kapadokya

60 milyon yıl önce volkanik dağların lav püskürtmesi sonucu oluşan bu ilginç ve bir o kadar doğa harikası olan yer, sonbaharda en çok tercik edilen rotalar arasında. Peri bacalarının ve balon turunun mükemmel manzarasını bir de sonbaharda görmelisiniz. Ihlara Vadisi, Ürgüp, Göreme, Uçhisar kesinlikle görmeniz gereken yerler arasında olmalı. 





3. Safranbolu 


Sonbaharda gidilecek yerlerin başında gelen Safranbolu, köy evleri ve tarihi mekanlarıyla sizi bir film setinde hissettirecek. Aynı zamanda bu güzel şehir 1994 yılında UNESCO Dünya Miras Listesine alındı. Türkiye'nin 4. büyük mağarası Bulak Mencilis Mağarası, Kristal Teras, Tokatlı Kanyonu ve tabii ki Safranbolu evleri görülecek yerler arasında.  



4. Ağva 

Ağva dinlenmek, rahatlamak ve doğayla baş başa kalmak için sohbaharda güzel bir alternatif. Ağva günümüze kadar Hititler, Frigler, Romalılar ve Osmanlılar gibi bir çok topluma ev sahipliği yaptığı için, köyün çeşitli yerlerinde kalıntılara rastlamak mümkün. 




5. Bozcaada


Sonbahar yaprakları dökülürken izleyeceğiniz en güzel gün batımı Bozcaada'da. Türkiye'nin en büyük 3. adası olan Bozcaada'nın rengarenk duvarlarında harika fotoğraflar çekilebilir, sokak aralarındaki küçük restaurantlar da lezzetleri tadabilirsiniz. 



6. Kazdağları

Yürüyüş tutkunları için sonbaharda Kaz Dağları gidilecek en iyi rotalardan biri. Hasanboğuldu, Sutüven Şelalesi, Zeus Altarı gibi öyküleri olan yerleri görmek mükemmel. Mıhlı Çayı, Adatepe, Yeşilyurt Köyü görülecek yerler arasında.





7. Nemrut Dağı

Doğu ve Batı medeniyetlerinin, 2.150 m. yükseklikte kesiştiği Dünyanın sekizinci harikası Nemrut, yüksekliği on metreyi bulan büyüleyici heykelleri, metrelerce uzunluktaki kitabeleriyle UNESCO Dünya Kültür Mirası'nda yer almakta. 
Nemrut Dağı, üzerinde barındırdığı dev heykellerin ve anıt mezarın yanı sıra, dünyanın en muhteşem gündoğumu ve gün batımının seyredilebildiği yer olmasıyla da ilgi çekmektedir. Her yıl binlerce insan gündoğumu ve gün batımını seyretmek için Nemrut Dağı'na gelmektedir.



8. Mardin

Sonbahar, Mardin'i keşfe çıkmak için harika bir zaman. Her köşesi tarih olan Mardin de gezerken kendinizi film setindeymiş gibi hissedeceksiniz. Mor Gabriel Manastırı, Savurkapı Medresesi, Mardin Kalesi, Sabancı Kent Müzesi, Deyrulzafaran Manastırı, Altunboğa Medresesi, Dara Harabeleri görülecek yerler arasında. 





























































Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çeşme'nin 10 Ücretsiz Plajı

Aşık olduğumuz küçük kasaba Novi Sad