Çeşme'nin 10 Ücretsiz Plajı


         Bir İzmirli olarak size bu yazıyı yazmayı bir borç bilirim 😊 9 günlük bayram tatili de yaklaşıyorken Çeşme'ye gidecekler için küçük bir rehber olsun.
Çeşme’de çok güzel Beach Cluplerin olduğu plajlar hali hazırda mevcut. Girişleri 50 tl den başlayıp değişkenlik gösterebiliyor. Bunun yanı sıra harika plajları olup ücretsiz olan koylar da bulunmakta. Tek yapacağınız yanınıza şemsiyenizi ve sandalyelerinizi almak 😊


        O zaman başlayalım;




         
            1.       Ilıca Plajı



    Benim en sevdiğim plaj olur kendileri 😊 suyu ılık, pırıl pırıl bir deniz. Sheraton Hotel’in yan tarafında merkeze yakın bir konumda bulunmakta. Hatta bu sezon şezlong ve şemsiyelerde belediyeye ait ve ücretsiz.

             
             2.       Delikli Koy


   Alaçatı ile Ovacık arasında kalan bu gizli kalmış yer son zamanlarda sosyal medyanında etkisiyle artık çeşmenin uğrak yeri haline gelmiştir. Pırıl pırıl suyu ve bembeyaz kayalarıyla mükemmel bir görüntü sağlamaktadır. Bu harika koyda karavanları ve çadırları görebilirsiniz.
   


             3.       Çark Plajı


   Alaçatı’nın rüzgar sörfü yapılan koyu olarak bilinmektedir. Suyu soğuk ve hava genelde rüzgarlıdır. Fakat Çeşme’nin bütün denizleri gibi deniz pırıl pırıldır.



             4.       Altınkum Plajı


     Çeşmenin en batı ucunda bulunan Altınkum plajı harika deniziyle sizi karşılamakta. Bu plajda işletmeler mevcut. Şezlong ve şemsiye 20-30 tl civarında. İsterseniz Sakız Adası manzaralı plajda kendinizde şemsiye kurabilir plajdan faydalanabilirsiniz.



            5.       Ovacık Plajı



        Ovacık Koyü’ne bağlı bir plajdır. Yeni yeni rağbet gören bu plaj sakinlik arayanların uğrak yeri olmaktadır. Henüz bir işletme olmadığı için tedarikli gitmenizi öneriyorum. Sitelere ait şezlong ve şemsiyeleri kullanabiliyorsunuz.
  


            6.       Boyalık Plajı

       Ilıca plajına benzer olan kumsalıyla, ne kadar giderseniz derinleşmeyen denizi size balıklarla yüzme fırsatı sunuyor. Genelde rüzgarlı ve denizi hafif dalgalı olan bu plaj da işletmeler ve su sporları mevcut.



            7.       Dalyan Kocakarı Plajı


           
             Çeşmenin Dalyan bölgesinde bulunan Kocakarı plajı soğuk su sevenler için güzel bir seçenektir. Küçük bir işletme mevcuttur. Şezlong şemsiye 20 tl civarında, yiyecek içecek fiyatları da normaldir.



            8.       Çiftlikköy Pırlanta Plajı


             İsmini tıpkı bir pırlantaya benzeyen tertemiz kumundan alan Çeşme Pırlanta Plajı, rüzgar sörfçülerin de uğrak yeridir. Sığ deniz sevenler için Ilıca plajı gibi ideal bir seçenek olmaktadır.
   


            9.       Kleopatra Plajı (Güvercinlik Koyu)


                Alaçatı ile Ovacık arasında kalan Özpamir sitesinin hemen altında yer alan koydur. Herhangi bir işletme bulunmamaktadır. Siteye ait olan şezlong ve şemsiyeler bulunmaktadır fakat site sakinleri onları kullanmaya pek sıcak bakmamaktadırlar. Tavsiyem kendiniz şemsiye, sandalye, yiyecek içecek götürmenizdir. Denize uzun merdivenlerle inilmektedir.



          10.   Şifne Paşalimanı Koyu


           Henüz bir işletme olmayan bu koy halk plajı olarak geçmektedir. Rüzgarlı havalarda bile durgun olan bir denizi vardır. Denizi derin plajı çakıllıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sonbaharda Gezilecek Yerler

Aşık olduğumuz küçük kasaba Novi Sad