Cennet Thailand :)


Öncelikle Tayland’a gitmeden yaptıklarımızla başlamak istiyorum. Ben en çok orası gibi tropikal bölgelerde ortaya çıkan sıtma virüsünden korkmuştum. Daha sonra birçok yerdeki seyahat sağlığı merkezlerini aradım ve doktorlarla görüştüm. Hepsinin dediği oradaki sıtma Türkiye’deki virüsle aynı derecede ölümcül bir tehlikesi yok oldu. Aile hekimiyle konuştuğumuzda da bağışıklık güçlendirici içseniz iyi olur dedi ama ne kadar etkisi olmuştur bilmiyorum. Biz oralarda aç kalacağımızı düşünüp takviye alalım dedik ama hiç aç kalmadık J hatta ben kilo bile almış olabilirim. J neyse Abu Dhabi aktarmalı uçağımızla Bangkok’a vardık.  Havaalanından çıktığımızda taksi için numara alıyorsunuz ve o numaradaki taksiye giidyorsunuz. Bizim otelimiz havaalanına yaklaşık 30 km uzaklıktaydık taksici 700 baht istedi. Tabii ki pazarlık yapıyorsunuz 500 bahta anlaştık J
Bangkok’u birkaç kelimeyle anlatmak istersem sadece çoookk sıcak diyebilirim. Zaten dünyanın en sıcak başkenti seçilmiş ve hakkını fazlasıyla veriyor. Bangkok’da metro ağı çok gelişmiş değil o yüzden heryere ya taksilerle ya da tuktuklarla gidiyorsunuz. Zaten hava çok sıcak olduğu için genelde taksileri tercih ediyorsunuz. Kapalı yerler tam tersi çok soğuk o yüzden yanınıza uzun bir şeyler alırsanız iyi olur.
Bangkok’a ilk indiğimizde sıcak, nem, kalabalık, trafik nerde olduğumuzu şaşırdık J otelimize yerleştikten sonra şehri ilk önce metroyla keşfetmek istedik aldık elimize haritayı başladık gezmeye. Fakat metro ağı çok gelişmiş değil ve gitmek istediğiniz tapınaklara metro yok. Yakınından bile geçmiyor J neyse sora sora gidiyoruz. Birine sorduk, tam da internette okuduğum gibi, tapınakların bugün kapalı olduğunu oraya gitmememizi, Floating Market'in sadece o gün açık olduğunu diğer günler kapalı olduğunu ve bugün gitmemizi söyledi. Hemen bir tuk tuk çevirdi bizi limanın oraya götürmesini ve ordan söylediği tekneye binip, floating markete gitmemizi söyledi. Biz tabii ki kabul etmedik. Gitmeden önce iyice araştırın kandırmaya çalışıyorlar. 
Otelimize dönerken Wat Trai Mit Golden Buddha'ya gittik. Çin mahallesinde bulunan 5 metre yüksekliğinde 5 ton saf altından yapılan Golden Buddha dünyanın en büyük altın Buddha heykeli olarak biliniyor. İlginç bir hikayesi var ayrıca; Geçmişte Burmalı istilacılardan korunması amacıyla heykel çimentoyla kaplanmış ve unutulmuş. 40 yıl önce vinçten düştüğü zaman çimentonun çatlamasıyla saf altın olduğu ortaya çıkmış. Sizce biz böyle bir şeyi unutur muyduk :D



Akşam Khao San Road'a taksiyle gittik 300 baht. Sokak yemekçileri, restaurantlar, barlar, hediyelik eşyacılar ne isterseniz burda :) Biz sokak yemeklerini hiç denemedik bir klube oturduk hem yemek hem dj performans hem içki vardı. Ben salata söyledim ama baharatsız olsun dediğim halde acıdan yiyemedim. Marul bile acıydı ya :)  






Ertesi gün bizi havaalanından otele getiren taksiciyle anlaşmamız üzere 1200 bahta Damnuan Saduak Floating Market’e gitmek üzere anlaştık. Tabii ki bu fiyat pazarlık fiyatı J 2000 baht dedi 1200 bahta anlaştık J 1 saat kadar yol gittik. 1 saat olan tekne turları kişi başı 2000 baht 2 saat olan kişi başı 3000 baht ve kesinlikle pazarlık yapmıyorlar. Biz 1 saatlik turu seçtik ama neredeyse 2 saati buldu başlangıç noktasına dönmemiz. Taksiciyle buluşup, otele geri döndük. Akşam harika manzarasıyla Sofitel Hotel’e gittik. 29. Katında bütün Bangkok karşınızda J


Floating Market


SO Sofitel Hotel Bangkok

Bangkok’da gidebileceğiniz çok gökdelen var ama biz bu kadar geniş açıda ve bütün şehri gören SO Sofitel Hotel’i tercih ettik. Birkaç gökdelen önerisi yazayım;


Vertigo and Moon Bar- Banyan Tree Hotel



Otelin 61. Katı bar.
Saat: 17,00-01,00
Yer: Banyan Tree Hotel
Dress-code: Smart casual

 Sky Bar- Lebua at State Tower


Otelin 63. Katı bar. (Hangover filminin bir sahnesi burada çekilmiştir.)
Saat: 18,00-01,30
Yer: BTS saphan taksin, State tower
Dress-code: Smart casual


Baiyoke Sky Bar- Baiyoke hotel


Baiyoke Sky Bar 83. Katında barı bulunmakta.
Saat: 17,00-00,00
Yer: Baiyoke Hotel, Pratunam
Dress-code: Smart casual

 Octave RoofTop bar- Marriott 57 Hotel


Saat: 18,00-01,00
Yer: BTS Thong Lor, Sukhumwit soi 2
Dress-code: Smart casual









3. günü tapınakları gezmek için ayırdık. Wat pho’dan başladık. Giriş 100 baht. Yatan buddha heykeli müthiş ihtişamlı gerçekten. Öldükten sonra nirvanaya ulaşan buddhayı temsil ediyormuş. Tapınaklara girerken ayakkabılarınızı çıkarıyorsunuz. Wat Phoyu gezmek 1.30-2 saatinizi alıyor. Ünlü masaj okulu burada biz yarım saat Thai masajı istedik, kişi başı 260 baht. 





Ertesi gün Phuket’e geçtik. Havaalanına gece indiğimiz için taksiden başka ulaşım aracı yok. Taksicilerde bunu bildikleri için çok güzel fiyat politikası uygulamışlar. Bizim otelimiz Phuket Town’daydı, tabelada otobüs 150 baht yazarken taksici 1000 baht istiyor. Patong’da kalacaklar için fiyat 1200 baht J ve kesinlikle pazarlık yapmıyorlar başka seçenek yok çünkü. Biz de bir arkadaş daha bulduk yanımıza 3 kişi 900 bahta zorla anlaştık.

Ertesi gün Patong Beach’e gittik. Phuket Town’dan bütün beachlere minibüs var. Patong beach 20 baht. Kata Beach, Kamala Beach, Karon Beach 30 baht. Patong’un denizi çok kötü çok bulanık o yüzden biz orayı tercih etmedik. Motor taksiyle Karon Beach’e gittik. Burası gerçekten cennetti. Upuzun sahili,  tertemiz denizi gerçekten harika.





Patong’dan Karon Beach’e gitmeden önce adalar turunu ayarlamıştık. Kesinlikle pazarlık yapın. Bizim seçtiğimiz tur phi phi ısland ve 4 adayı içeren turdu. Toplam 5.800 baht fiyat çıkardılar vee tabii ki benim üstün pazarlık yeteneğim sayesinde ( J ) 2500 bahta aldık :D İnanılır gibi değil o kadar çok fiyat oynuyor ki J gitmek istediğiniz adalara göre fiyat değişiyor.

Adalara giderken sürat motoruyla gidiliyor o yüzden hamilelere pek önermiyorlar çünkü gerçekten çok sarsıyor bilginiz olsun. Gittiğimiz bütün adalar mükemmeldi. Gerçekten her yer bakir kalmayı başarmış. Phi Phi adasına indiğimizde öğle yemeği için teknenin anlaşmalı olduğu restauranta gittik. Spagetti, pilav, salata, çorba, meyve yiyebileceğiniz şeyler mevcut. 







        Ertesi gün şehir merkezindeki Big Buddha'ya gittik. Motor taksiyle 500 baht. Şehrin en tepesinde mükemmel görünüyor. 45 metre yüksekliğindeki dev Buddha'ya yaklaşık 1 milyon dolar harcanmış. Şehvet, özlem, açlık gibi duyguları kontrol etmek için Siddhartha meditasyonu pozisyonunda oturmuş olarak betimlenmiş. Giriş ücretsiz.

Big Buddha Phang Nga Körfezi


Big Buddha Phuket



Phang Nga Körfezi Big Buddha




Şehre dönüşte yürüyerek indik. Big buddha yolu mükemmel ormanın içinde harika manzaralardan geçiyorsunuz. Yaklaşık 6 km. Mükemmel deniz manzaralı bir yerde yemek molası verdik. 



Sebzeli pilav :)



Manzaramız Kata Beach 



   Cennetteki tatilimizin sonu, Hoşbulduk Türkiye :)


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çeşme'nin 10 Ücretsiz Plajı

Sonbaharda Gezilecek Yerler

Aşık olduğumuz küçük kasaba Novi Sad